Η ηλεκτρονικής μας εφημερίδα ¨Μαζί...¨

..

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Αθλητικά




Ronaldo

Ronaldo de Assis Moreira (γεννημένος 21 Μαρτίου 1980 στη Βραζιλία) είναι ένας ποδοσφαιριστής περισσότερο γνωστός με το όνομα Ronaldinho Gaúcho. Το Ronaldinho είναι Πορτογαλικό όνομα για το Little Ronaldo, και το ψευδώνυμο δόθηκε έτσι ώστε να ξεχωρίζει το τότε ανερχόμενο αστέρι από τον πληγωμένο σταρ Ronaldo, ο οποίος έπαιζε για την Ιταλική F.C.Inter. Θεωρείται ως ο παγκοσμίως κορυφαίος ενεργός παίκτης του ποδοσφαίρου κερδίζοντας τις εξής διακρίσεις: European Footballer of the Year το 2005 και FIFA World Player of the Year το 2004.

ΒΙΟΓΡΑΦΙΑ
Ο Ronaldinho άρχισε να παίζει ποδόσφαιρο στις παραλίες της Βραζιλίας. Έχοντας τη διάκριση του κορυφαίου σκόρερ στο παγκόσμιο πρωτάθλημα κάτω των 17 ετών στην Αίγυπτο, ο Ronaldinho ξεκίνησε την επαγγελματική του καριέρα στο Gremio, όπου έπαιξε από το 1998 έως το 2001. Με την εθνική ομάδα της Βραζιλίας στις 26 Ιουνίου 1999 σκόραρε το πρώτο του διεθνές γκολ, ενάντια στη Βενεζουέλα για να κερδίσουν το Copa America. Μέχρι σήμερα έχει κερδίσει 62 κύπελλα για την Βραζιλία, πετυχαίνοντας 27 γκολ. Το 2001, ο Ronaldinho υπέγραψε πενταετές συμβόλαιο με την Paris Saint-Germain και άρχισε να παίζει στην αρχή της σεζόν. Όμως, ενώ ο Ronaldinho ήταν άνευ συμβούλου η Gremio απαίτησε αποζημίωση 4.5 εκατομμύρια δολάρια από την Paris Saint-Germain. Ο μάνατζερ του, Luis Fernandez, θεώρησε ότι ο Ronaldinho ήταν συγκεντρωμένος περισσότερο στον παριζιάνικο νυχτερινό τρόπο διασκέδασης παρά στο ποδόσφαιρο.

Το 2002, ο Ronaldinho βοήθησε την Βραζιλία να κερδίσει το Παγκόσμιο Κύπελλο. Μια από τις σημαντικότερες στιγμές του τουρνουά ήταν η θεαματική ‘ψηλοκρεμαστή’ 35 μέτρων μπαλιά που οδήγησε σε γκολ εναντίον της Αγγλίας.

Το 2003, ο Ronaldinho έκανε γνωστό το γεγονός ότι ήθελε να φύγει από την Paris Saint-Germain αμέσως μετά την αποτυχία πρόκρισης της ομάδας για τα Ευρωπαϊκά κύπελλα. Αυτό ξεκίνησε έναν πόλεμο από τις μεγάλες ομάδες για την απόκτηση του παίκτη. Στις 19 Ιουλίου, η Μπαρτσελόνα κατάφερε να τον αποκτήσει για 27 εκατομμύρια Ευρώ, κερδίζοντας την Manchester United. Ο Ronaldinho δικαίωσε την αγορά του, οδηγώντας την ομάδα σε δεύτερη θέση στη La Liga κατά τη διάρκεια της σεζόν 03/04. Μαζί με τους Samuel Eto'o, Deco, Ludovic Giuly, Lionel Messi και Henrik Larsson, κατάφεραν να αποκτήσουν το τίτλο La Liga για την Μπαρτσελόνα και το 2004/2005.

Στις 20 Δεκεμβρίου του 2004, ο Ronaldinho θεωρήθηκε ως ο παγκόσμιος καλύτερος παίκτης της FIFA . Στις 29 Ιουνίου 2005, ο Ronaldinho έπαιξε έναν σημαντικό ρόλο αρχηγού της Βραζιλίας και αυτό οδήγησε την ομάδα του να κερδίσει το δεύτερο τίτλο στην ομοσπονδία κυπέλλου της FIFA με σκορ 4-1 ενάντια της Αργεντινής. Ο Pelé ονόμασε το Ronaldinho έναν από τους 125 κορυφαίους ποδοσφαιριστές το Μάρτιο του 2004. Το 2005 ο Ronaldinho ονομάστηκε ως o European Footballer of the Year και ο καλύτερος στράϊκερ στο τουρνουά UEFA Champions League του 2004/2005. Ο Ronaldinho είναι ο τρίτος Βραζιλιάνος που κερδίζει το Βραβείο European Footballer of the Year.

Παύλος Πολλάτος –ΣΤ2

Pavel Nedved

Ο Pavel Nedved παίζει στην ιταλική ομάδα της Juventus.Παίζει κεντρικός και χαφ.

Γεννήθηκε στις 30-8-1972. O Nedved είναι Τσέχος. Η πρώτη ομάδα που έπαιξε ήταν η Durla Praga. Η δεύτερη ήταν η Sparta Prage. Η Τρίτη ήταν η Lazio και η τέταρτη που παίζει τώρα είναι η Posizione. Κι αυτός είναι ένας από τους καλύτερους παίχτες στον κόσμο. Είναι πολύ γρήγορος. Έχει τεχνικό φάουλ και έχει πολύ δυνατό σουτ. Έχει τέλεια τρίπλα και είναι ο ηγέτης της Juventus και της Εθνικής Τσεχίας.

Ο Thirry Henry 17-8-1977 στο Παρίσι. Η πρώτη ομάδα ήταν η Monaco. Η δεύτερη ομάδα του ήταν η Juventus. Και η τρίτη που τώρα παίζει είναι η Arsenal. Παίζει επιθετικός. Ο Thirry Henry είναι ένας απ’ τα πιο προικισμένα ταλέντα στον κόσμο του ποδοσφαίρου. Έχει επιδεξιότητα, πολύ σταθερό βήμα, βάζει πολύ συχνά γκολ και με όλα αυτά που έχει θα μπορούσε να παίζει σε κάθε γωνιά το πλανήτη, αλλά εκείνος προτιμά να δίνει χαρά στους οπαδούς της Arsenal. Ο Ανρί φοράει το νούμερο 14. Σκόραρε για πρώτη φορά με τη φανέλα της Arsenal 7 Αυγούστου 1999.

Στέφανος Σταθόπουλος Στ2

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.