Η ηλεκτρονικής μας εφημερίδα ¨Μαζί...¨

..

Σάββατο 6 Φεβρουαρίου 2010

Συνέντευξη με τον Πάτερ Ναρέκ

Με αφορμή το μάθημα των Θρησκευτικών μας το “Βαδίζουμε όλοι μαζί” (Δ’ Δημοτικού), αποφασίσαμε να πάρουμε συνέντευξη από έναν ιερέα για να μας πει τις απόψεις του πάνω σε θέματα θρησκείας, αγάπης και αδερφοσύνης.

Το να παίρναμε συνέντευξη από έναν δικό μας ιερέα ήταν πολύ εύκολο. Οι απόψεις της θρησκείας μας όμως, είναι λίγο πολύ γνωστές σε όλους. Έτσι εμείς επιλέξαμε μια κάπως διαφορετική εκκλησία από τη δικιά μας, αυτή της Αρμενικής Εκκλησίας, με σκοπό να ανακαλύψουμε τα πιστεύω και τις απόψεις και άλλων θρησκειών για να βγάλουμε κάποια καλύτερα και πιο αντικειμενικά συμπεράσματα για το τι τελικά είναι θρησκεία , τι είναι ενορία και ενορίτες και πως βοηθάνε οι ιερείς τον κόσμο που έχει ανάγκη.

Πραγματικά μέσα από τη συνέντευξη που μας παραχώρησε με μεγάλη καλοσύνη και ευγένεια ο πάτερ Ναρέκ (ιερέας της Αρμενικής Ορθόδοξης εκκλησίας του Νέου Κόσμου), μάθαμε πολλά πράγματα. Πέρα από τις δογματικές μας διαφορές, πέρα από τα διαφορετικά πιστεύω της κάθε θρησκείας, ο Θεός είναι ένας για όλους, γι’ αυτό και η κάθε εκκλησία δεν κάνει καμιά απολύτως διάκριση. Ο Θεός δεν βλέπει άσπρους, μαύρους, κίτρινους, δεν βλέπει φτωχούς και πλούσιους, βλέπει μόνο ανθρώπους.

Η εκκλησία και η κάθε θρησκεία διδάσκει τελικά τα ίδια πράγματα. Την αγάπη, την αδερφοσύνη, την ανθρωπιά και την ανιδιοτέλεια. Εργάζεται για το καλό όλων των ανθρώπων ακόμα και όταν δεν ανήκει στη δική της ενορία. “Η εκκλησία δεν κλείνει την πόρτα σε κανέναν”, είπε ο πάτερ Ναρέκ και σε εμάς τα παιδιά ειδικά, έκανε μεγάλη εντύπωση.

Αισθανθήκαμε όλα τα παιδιά πολύ όμορφα, ξέροντας πως τελικά πραγματικές διαφορές και έχθρες δεν πρέπει να υπάρχουν μεταξύ των ανθρώπων και πως δεν χρειάζεται να μισούμε κανέναν! Είναι ωραίο επίσης, να ξέρεις πως υπάρχουν ακόμη άνθρωποι μέσα στην άσχημη κοινωνία που ζούμε οι οποίοι ακόμα και αν είναι διαφορετικών πεποιθήσεων από εμάς, δεν διαχωρίζουν τους ανθρώπους και είναι έτοιμοι να προσφέρουν την αγάπη και την βοήθεια τους σε όλους. Αυτό ακριβώς πρέπει να κάνουμε και εμείς.

Τελειώνω με τα λόγια του πάτερ που είναι και τα πιο σημαντικά:
“Πρέπει να είμαστε οι πρώτοι που θα εφαρμόζουμε το «ΑΓΑΠΑΤΕ ΑΛΛΗΛΟΥΣ» και να αγαπάμε τον διπλανό μας όσο και αν είναι διαφορετικός από εμάς.”

Βασιάννα Κιούση

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.